Conjuguem el verb cuidar, 8 m


  cuid, cuides, cuida, cuidam, cuidau, cuiden

Avui, 8 de març, volem conjugar el verb cuidar, en present, i amb totes les persones, perquè hem après que tenir cura de les persones és essencial perquè el món funcioni.

Per aquest motiu, des de la plataforma Feminisme a l'Escola, enguany es proposa #ConjuguemElVerbCuidar, per convidar-nos a la reflexió de que les tasques de cura dels altres, ja siguin infants, malalts o gent gran, ha de ser una tasca compartida i l'hem de poder gaudir i responsabilitzar-nos per igual.

Tradicionalment s'ha associat la cura de l'altre a un sol sexe: les dones. Aquest fet, no sols ha provocat que les tasques a l'àmbit de la llar recaiguessin sobre aquestes, sinó que també ha provocat una separació entre diferents tipus de feines com infermeria, mestres, assistents, etc. associades a les dones.

Ens imaginam un món on està mal vist que els homes cuidin? On els homes no tenen responsabilitat amb les cures? Així ha funcionat durant molt de temps, i ens aquests dies a l'escola hem comprovat que encara no hi ha una igualtat real.

Que l'home tengui cura de les tasques, de les persones depenents, dels infants també hauria de ser una funció habitual i sabem que és el camí per una igualtat d'oportunitats a fora i a dins de casa.

Des del nostre centre i des de la Comissió de Coeducació volem reflexionar, valorar i fer conscients al nostre alumnat, independentment del seu sexe, a responsabilitzar-se i a gaudir de la cura de l'altre.

I, sobre tot, cuidant-se d'ells i elles mateixos/es.

Acceptant i estimant qui i com són.

Sense jutjar-se i sense jutjar els altres, segons els estereotips socials.

Tenir cura de la llar i de les persones que l'habiten ha de deixar de ser una feina invisible, infravalorada i desenvolupada especialment per dones. Per avançar en igualtat, és imprescindible que aquesta tasca sigui compartida i ben visible.

CONJUGUEM EL VERB CUIDAR i facem d'aquest món un lloc més just per a tothom.

 Comissió de Convivència, Coeducació i Igualtat

CEIP de Sant Jordi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada